WordPress-julkaisujärjestelmällä tehdyt kotisivut vaativat hieman huolenpitoa. WordPressin ohjelmisto, sivustolla käytetyt lisäosat, sekä teema vaativat päivityksistä huolehtimisen. Kotisivujen päivitykset on suositeltavaa tarkastaa ja tehdä ajallaan, jotta verkkosivusto toimii toivotusti ja takaa parhaan mahdollisen tietoturvan.
Alla ohjeet kuinka päivitetään WordPress-verkkosivusto.
Kirjaudu sisään WP-hallintapaneliin
Päivittääksesi WordPressin, sinun täytyy ensitöiksesi kirjautua sivustolle sisään. WordPressin hallintapaneli löytyy aina samalta verkko-osoitteelta kuin kotisivusikin, mutta perään kirjoitetaan liite/wp-admin.
Saatavilla olevat päivitykset
Kun kirjaudut sisään WordPress-hallintapaneliin, näet saatavilla olevat päivitykset välittömästi vasemmalla olevan päävalikon punaisina pallukoina.
WordPressin päivitysten tekeminen
Klikkaamalla hallintapanelin päävalikon kohdasta Ohjausnäkymä -> Päivitykset näet kaikki saatavilla olevat päivitykset WordPress-sivustollesi samalla sivulla. Sivu näyttää tältä:
Varmista varmuuskopio ennen päivittämistä
Huomaa WordPressin huomautus: “Tärkeää: ennen kuin päivität, ota varmuuskopio tietokannasta ja tiedostoista.” On siis hyvä tietää ennen päivityksen tekemistä, että sivustosta on tarpeeksi tuore varmuuskopio tallessa. Jos päivitys sattuisi menemään pieleen, sivustosi voidaan palauttaa varmuuskopiosta.
Normaalisi päivitys sujuu ongelmitta klikkailemalla “Päivitä” -nappeja, kunnes kaikki kotisivujesi päivitykset on tehty. WordPressiä päivittäessä on olemassa pieni mahdollisuus, että sivusto jää jumiin päivitystilaan tai muuta vastaavaa.
Huomaathan, että sivustosi menee automaattisesti huoltotilaan päivitysten ajaksi, eikä ole päivitysten aikana nähtävissä. Ajoita siis verkkosivujen päivittäminen sopivalle ajankohdalle, jolloin sivustolla on mahdollisimman vähän liikennettä. WordPressin päivittäminen kestää puolesta minuutista muutamaan minuuttiin.
Ongelmia WordPressin päivittämisessä?
WordPressiä päivitettäessä on pieni mahdollisuus, että kaikki ei sujukaan suunnitellusti. Joskus saattaa käydä, että WordPressin päivitys ei onnistu ja jotain menee pieleen.
Yleisimpiä päivitysongelmia WordPressin kanssa on päivityksen epäonnistuminen tai sivuston jumiutuminen päivitystilaan. Joskus päivitys saattaa myös rikkoa sivuston, jolloin varmuuskopio on hyvä olla olemassa.